fotokonst fotokonstnär konst piQmo

fotoserien avslöjar förlusten av vårt naturliga tillstånd

19 april 2018

Fotoserien ”Playhideandseek” är en serie fotografiska verk som utforskar människans djuriska sida och i synnerhet förnekandet av den mänskliga varelsen i denna mekaniska, kontrollerade och digitala värld som vi lever. Fotografierna är ett samarbete mellan Sara Tanderø och Tine Isachsen och tillsammans utforskar de den surrealistiska världen av sagor och norska myter och avslöjar förlusten av vårt naturliga tillstånd och vårt instinktiva mänskliga väsen.

”Sleepwalker” av Sara Tandero och Tine Isachsen

De maskerade kvinnorna i fotoserien är inte helt naturliga, vackra pälsar och kläder misslyckas med att dölja deras grundläggande natur och förhållandet till skogens djur som civilisationen inte lyckats tämja och som fortfarande lever efter instinkt. Denna motsägelse av moderna civiliserade, materiella kvinnor och det grundläggande naturliga läget framhäver klyftan som finns mellan människa och natur och visar hur långt vi distanserat oss från jorden.

Maskerna som används i fotografierna fungerar som en subtil antydan till något som inte är helt naturligt men samtidigt bekant och lugnande.

Fotoserien är ett arbete mellan konstnären Tine Isachsen och Sara Tanderø. De två har gjort flertalet foto och videoprojekt tillsammans sedan 2010. ”Vi arbetar med iscensatt fotografering eftersom vi kan konstruera en verklighet som är unik och verkligen vår. På plats jobbar vi väldigt intuitivt vilket gör det möjligt att experimentera, som gör fotografering till en prestanda framför kameran. De kvinnliga tecknen i Play Hide and Seek utförs alltid av Sara Tanderø. Vi använder bara naturligt ljus i våra produktioner. Bilderna tas på plats med rekvisita och manipuleras inte i Photoshop. Det föränderliga nordiska ljuset är viktigt för att få ett målaruttryck i fotografierna” skriver Sara.

Hos piQmo kan du se ”Sleepwalker” som är ett av fotografierna ur serien Play hide and seek. Verkets ramade yttermått är 140 x 115. Ramad kostar fotoverket 35 000SEK
Kontakt Paula Lidström paula@piqmo.com 

Fotografi ”Play Hide and Seek” av Sara Tanderø och Tine Isachsen

Fotografi ”Play Hide and Seek” av Sara Tanderø och Tine Isachsen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply