fotokonst konst piQmo piQmo Norge StockholmArtWeek2018

4 norska fotokonstnärer på kommendörsgatan 28

4 april 2018

Under Stockholm Art Week, 12 – 15 april 2018, kommer Galleri piQmo att visa fotokonst från 4 Norska progressiva fotokonstnärer. Den gemensamma nämnaren bland de fyra fotokonstnärerna är tankarna kring livet och om det vi upplever och ser verkligen stämmer?

Lever vi livet som det verkligen är och hur vet vi om vi gör det? Har vi konstruerat livet utifrån de yttre formerna eller är det skapat utifrån oss själva?  Vad är verklighet och vad är skapat? Ärver vi våra liv ..är några av de tankar som cirkulerar hos fotokonstnärerna.

Beslutet att enbart visa norska konstnärer togs på en portfolio speed-dating i Oslo arrangerad av Cyan studio i februari. Där fick vi möjlighet att mötas med flertalet, av Cyan studio, utvalda norska fotografer. En insikt som kom till oss under dessa möten var att de norska fotograferna uppvisar en slags skörhet och filosofisk filosofisk läggning som speglar sig i arbetet. Konsten har skapats utifrån en inre fråga som har utvecklats i det kreativa arbetet.

Vårt utställning är publik och alla verk är tillsalu i liten begränsad upplaga.

Det 4 norska konstnärer vi visar är
Stig Marlon Weston med ”papirarbeid” 
Christiane Dame Huseklepp med ”Materialistic identity”
Isabel Sancho med ””Hvor er du nå Bjørn Eirik”
Ina K Andersen med ”Ekko”

piQmo program 12 – 15 april: 
Drop-by vernissage 12-15 april, kl 11-18, lördag – söndag kl 11-16
Drop-in drink Fredag 13 april, kl 16-18
Pop-in porträtt fotografi för barn lördag 14 april kl 11-16

Ina K Andersen

Stig Marlon Weston fotografi

Stig Marlon Weston

materialistic identity photo by Christiane Dame Huseklepp

Christiane Dame Huseklepp

The Musical Nights

Isabel Sancho

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply