fotokonst fotokonstnär

Fantastiska verk av piQmo’s nya fotograf Beata Rydén

31 oktober 2016

Beata skapar makalösa bilder som får fantasin att flyga, de vandrar mellan det verkliga och det overkliga på ett nervkittlande sätt.

I serien ”The Sleep Project” undersöker hon tillståndet vi befinner oss i när vi pendlar mellan vakenhet och sömn. Serien utspelar sig i ett sorts ingenmansland, det övergivna landskapet innan vi kommer in i drömmarnas värld. Hypnagogia nedan är fotad vid en glaciärsjö på Island.

beataryden_hypnagogia_fotokonst_fotografi_fotokonst_is_kvinna_morker_natt_

Verket Serenade handlar om kampen att hitta en trygg plats i denna kaotiska värld, i ambivalensen i att vara människa. Sökandet efter en fristad, en plats där vi kan gömma och skydda oss själva som en skinande skatt. Här använder sig Beata av ett stort akvarium för att skildra känslan av att ha ett eget rum, någonstans där du är fri från din omvärld men också isolerad.

beataryden_serenade_fotografi_press_himmel_box_stjarnor_svart

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nya länkar till min fotokonst, en videokurs och ett fotogalleri – Imagine a bird 23 mars 2017 at 09:45

    […] Den sista bilden är en länk till det fantastiska galleriet Piqmo. Jag började samarbeta med Piqmo förra året, och då fick jag den stora äran att ställa ut genom dem på Affordable Art Fair i Stockholm. Jag var där en dag för att titta på mina bilder och på mässan. Mina tavlor var helt enorma och det var en häftig känsla att se dem så stora och vackra! Det är kanske inte vem som helst som har råd att köpa tavlor via Piqmo, och jag har länge funderat på att sälja vissa av mina andra bilder i t.ex open edition, för att kunna ha lite billigare priser. Eller att göra en upplaga med fotoaffischer. Vad tycker ni? Känns ju roligt att kunna erbjuda lite olika varianter! Här är förresten ett blogginlägg som Piqmo skrev om mig! […]

  • Leave a Reply