piQmo piQmo projekt

Nu släpps Caroline af Ugglas unika bilder i galleri piQmo under Affordable Art Fair

18 september 2015

PRESSMEDDELANDE:

Nu har Caroline af Ugglas fantastiska bilder, i samarbete med galleri Piqmo, världspremiär på Affordable Art Fair 1-4 oktober i Stockholm. Men redan nu visas motiven upp.

Galleri Piqmo startade hösten 2014 med målet att göra kvalitativ fotokonst tillgänglig för alla. Sedan lanseringen har det webbaserade konstgalleriet seglat upp som en av de mer talangtäta aktörerna i Sverige. Samarbetet med Caroline af Ugglas är en fortsättning på projektet ”Känd/okänd fotograf” som bygger på konceptet att kända personer – men okända fotografer – är med och skapar fotokonst.

– Caroline af Ugglas är en smart, unik och härlig person. Hon är ju redan en etablerad artist och konstnär, men det här är första gången någonsin som hon visar och säljer sina fotografier, säger Paula Lidström, grundare och vd på Piqmo som lockat artisten att ställa ut tre av sina egna fotografier.

af Ugglas fotoverk har världspremiär på Affordable Art Fair 1-4 oktober i Stockholm. Under fyra dagar förvandlas Magasin 9 i Frihamnen till ett konstmecka med utvalda verk från såväl svenska som internationella konstgallerier. Allt enligt mottot att konst ska vara tillgänglig för alla. Därför är alla verk, både från etablerade konstnärer och nya talanger, prissatta under 50 000 kronor. Och här kommer alltså även Caroline af Ugglas fotografier att vara på plats.

– De som har hört talas om att Caroline af Ugglas ska visa sina foton är väldigt nyfikna! Det är första gången hon jobbar publikt med foto. Vi har inte gått ut med bilderna än utan släpper dem exklusivt för Affordable Art Fair säger Paula Lidström.

Caroline af Ugglas fotografier har de fantasieggande titlarna “Naken”, “Efter branden” och “Silhuetter”. Varje foto kommer i en signerad och numrerad upplaga på 25 exemplar.

– Jag tycker speciellt mycket om hennes självporträtt “Naken”, samt att hon använder sig av sin karaktäristiska röda clownnäsa i alla fotografier. Clownnäsan är hennes signum som vi kunnat följa en lång tid i hennes konstnärskap, säger Paula Lidström, grundare och vd på galleri Piqmo.

”Naken”

”Efter branden”

”Silhuetter”

Piqmo pressrum
http://news.cision.com/se/piqmo

För mer information:
Paula Lidström, gallerist och grundare, paula@piqmo.com, 0769-49 43 29
Magnus Sjöbäck, presskontakt, magnus.sjoback@sjobackpr.se 0704-45 15 99

Piqmo är galleriet på nätet för fotokonst, med både etablerade och okända fotokonstnärer. Verksamheten grundades 2014 av konstvetaren Paula Lidström och har sitt huvudkontor i Stockholm. http://piqmo.com/

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Affordable Art Fair Stockholm – piQmo blog Norge 20 oktober 2015 at 14:29

    […] stilte med nye verk ”rett fra labben” av Caroline af Ugglas, kjent sanger og artist med unik framtoning og et helt eget scene- og billedspråk. Det er bare å […]

  • Leave a Reply