piQmo projekt Press

Så har du aldrig sett Caroline af Ugglas

10 september 2015
Caroline af Ugglas som den kända-okända fotografen i piQmos projekt

Caroline af Ugglas som piQmos nya ”känd-okänd fotograf”

Äntligen kan vi avslöja piQm0s senaste ”känd-okänd projekt” som görs i samarbete med Caroline af Ugglas. Det är första gången någonsin som artisten och konstnären visa sina foton för allmänheten. 

Läs mer CarolineafUgglas_Varldspremiar for fotokonst signera d Caroline af Ugglas 2015-08-28 copy

Projektet ”känd/okänd fotograf” går ut på att piQmo kontaktar kända personer men som är okända som fotografer och låter dem skapa sin egen fotokonst som vi sedan visar och säljer i piQmo galleriet. Först ut var Mats Qviberg och Sanna Fischer Nordström, och nu har det alltså blivit dags för Caroline af Ugglas att gästa projektet. Hon är en fantastisk person. Varm, rolig, smart, mycket unik och alldeles underbar. Hon är redan en etablerad artist och konstnär, men det här är första gången någonsin som hon visar och säljer sina fotografier. Hon har alltid fotograferat men aldrig visat upp dem för allmänheten. Caroline beskriver sina foton som lite mer suggestiva än sina målningar.

– Jag har hållit på mycket med ”mixed media”, att jag fotar först och sedan målar, så jag har i princip en kamera på magen hela tiden. Det kändes självklart att vara med när Paula föreslog det här projektet, säger Caroline af Ugglas. 

piQmo och Caroline af Ugglas gemensamma nämnare är att konst skall vara tillgängligt för alla och att alla skall ha möjlighet att köpa till en rimlig prislapp. Hennes signatur i målningarna, clownnäsan, går som en röd tråd även i fotografierna.

– Den har blivit mitt bomärke. Det är kul när saker hänger ihop. Vi har alla clownnäsan påskruvad ibland, men är man medveten om att man har den på och spelar en roll kan man också ta av den och vara sig själv. Jag har en clownnäsa tatuerad på armen för att påminna mig om det.

Håll utkik efter Carolines foton i piQmo galleriet som vi släpper första oktober. ”Naken”, ”Efter branden” och ”Silhuetter” heter de.

Caroline af Ugglas favorit är ”Efter branden”.
piQmo favorit är ”Naken”
Fotografierna kommer att premiärvisas på Affordable Art Fair mellan 30/9 – 4/10 på magasin 3 i Frihamnen, Stockholm. Varje foto kommer i en signerad och numrerad upplaga på 25 exemplar. Priset är 8 000 kr/st ej inramad alternativt 12 000 kr/st inramad.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply