fotokunst piQmo talenter tips

Gratulerer Aapo Huhta! Young Nordic Photographer of the Year 2015

2 desember 2015

aapo2Vi på piQmo vill gratulera årets vinnare av Fotografiskas stipendium Young Nordic Photographer of the Year 2015, Aapo Huhta.

Han har vunnit juryns gillande med sina grafiska stadsbilder.

I Aapo Huhtas minimalistiska fotografier tycks stadens invånare slukas av de skarpa skuggornas mörker. Som en dystopi av ett samhälle som inte längre har några gråzoner är verkligheten lika hård som kostymernas snitt och trottoarernas cementblock. Huhta är en iakttagare av ett modernt samhälle där symboler för mannen och ekonomin dominerar. Naturen är liksom den kvinnliga invånaren bortträngd och frånvarande. Kvar är endast makten och mörkret.

aapo1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply